Festival Polička Jazz

pátek - 17.04.2015 ( 19. ročník )

19.30 - Tylův dům Polička

< zpět

1. SKETY
www.skety.cz
Veronika Vítová, Alice Bauer, Marta Kloučková, Michal Strnad, Štěpán Janoušek, Petr Wajsar
Skety - jazzový vokální sextet vynikajících mladých muzikantů, kteří se vedle svých hlavních hudebních projektů scházejí v tomto originálním uskupení. Jejich vystoupení jsou plná profesionality, hudebních nápadů, svěžesti, vzrušení i vtipu. Za dobu své nedlouhé existence si sextet získal srdce posluchačů i respekt hudebních odborníků, o čemž mimo jiné svědčí i jejich vítězství  v loňském ročníku prestižního festivalu Vokal.Total v rakouském Grazu. Skety můžete znát například z předávání Českých lvů a cen Anděl nebo ze společného účinkování na koncertech a albech Jany Kirschner či projektu Český kalendář.

2. MIHÁLY BORBÉLY QUARTET
http://www.mihalyborbely.hu/
Mihály Borbély (saxofony a další dechové nástroje), Tálas Áron (piano), Balázs Horváth (kontrabas) István Baló (bicí, perkuse)
Mihály Borbély, absolvent konzervatoře Bély Bartóka a Hudební akademie Férence Liszta v Budapešti, je přední jazzový hudebník, jehož hudba formuje podobu současného maďarského jazzu. Pro Borbélyho hudbu je zásadní inspirace v lidové hudbě, hudba jeho kvartetu představuje směsici různých jazzových stylů (bebop, freejazz, hardbop) prostoupených etnickou hudbou.
Vedle hry na klarinet a saxofon je jeho specialitou hra na lidové dechové nástroje.  Borbély  je významným hudebním pedagogem, realizoval nespočet nahrávek a společných koncertů s mnoha hudebníky zvučných jmen po celém světě, je držitelem řady hudebních ocenění.

3. JANA KOUBKOVÁ
http://www.janakoubkova.cz/
Jana Koubková (zpěv), Ondřej Kabrna (piano), Jan Keller (kontrabas), Jan Červenka (bicí)
Jana Koubková už více než tři desítky let patří k předním osobnostem českého jazzu. Za tuto dobu prošla mnoha stylovými seskupeními, od blues a swingu přes bebop, latin, free až po world-ethno a fusion. Spolupracovala s řadou významných hudebníků a orchestrů, úspěšně vystupovala prakticky po celém světě. Daří se jí i jako skladatelce písní a filmové hudby. Má své pořady v rozhlase, publikuje, píše fejetony, sloupky a poezii, věnuje se i výuce. Každé její vystoupení má punc originality, smysl a cit pro dané prostředí. Do Poličky se ráda pravidelně vrací, v roce 2008 zde na jejím koncertě vzniklo album „JazzFest08 Live Polička“.

webhosting Coma s.r.o | jste náš návštěvník