Festival Polička Jazz

pátek - 25.04.2014 ( 18. ročník )

19.30 - Tylův dům Polička

< zpět | fotogalerie >

AMC TRIO & MARK WHITFIELD (SK/USA)
www.amctrio.sk   www.markwhitfield.com
Stanislav Cvanciger (bicí), Peter Adamkovič (piano), Martin Marinčák (kontrabas), Mark Whitfield (kytara)
AMC trio je vynikající slovenská kapela, která svou kvalitou již dávno přesáhla hranice středoevropského regionu. Interpretuje výlučně autorskou hudbu podepsanou všemi členy skupiny. Ve svých kompozicích nejednou překračuje rámec obvyklých jazzových postupů, hledá mimojazzové hudební zdroje (klasická hudba, rock, pop, etno) a klade důraz na melodičnost skladeb. Úspěšně koncertuje a nahrává doma i v zahraničí, jejich alba jsou ceněna posluchači i hudebními odborníky. Skupina spolupracuje s předními jazzovými hudebníky, jakými jsou legendární Ulf Wakenius, čtyřnásobný držitel Grammy Randy Brecker, nebo Mark Whitfield, se kterým trio přijíždí na náš festival.

VIKTOR BŮRKLAND TRIO & THEA SOTI (D/H)
http://theasoti.com/viktor-burkland-trio
Viktor Bürkland (piano), Sebastian Bauer (kontrabas), Andi Schulz (bicí), Thea Soti (zpěv)
Pianista Viktor Bürklad, původem z Estonska, je vůdčí osobností mladé jazzové generace v Hannoveru. Ve své hudbě kombinuje jazzové skladby se severskými melodiemi jeho původního domova. Absolvent hudebních akademií v Helsinkách a Hannoveru má za sebou řadu ocenění a úspěšných festivalových i klubových vystoupení v mnoha zemích. Spolupráce jeho tria s maďarskou jazzovou zpěvačkou Theou Soti (*1985) přinesla jeho hudbě nový rozměr: její krásný hlas plný vášnivé energie a spontánnosti s výrazně osobním charakterem posluchače doslova uhranuly. Thea se proslavila skladbami, jež jsou mixem moderního jazzu, soulu a východoevropského folklóru, má vlastní kapelu složenou z maďarských hudebníků. Vedle spolupráce s Viktorem Bürkladem se podílí na řadě dalších úspěšných hudebních projektů především v Německu, kde v současnosti žije.

ŠAVLE MEČE BIG BAND (CZ)
Radek Němec (trubka, křídlovka, zpěv), Jan Šatra (trombon, perkuse, zpěv), Marek Buble (saxofony, flétna), Jakub Doležal nebo Petr Kalfus (saxofony), Milan Potoček nebo Štěpán Eliáš (klávesy), Jiří Milota (kytara), Filip Spálený (basová kytara), Martin Streško (zpěv), Jiří Hála (saxofon, flétna)
Šavle Meče je svérázné rock jazz-blues-funky uskupení předních jazzových, rockových a studiových hudebníků. Tento patrně nejoriginálnější český big band byl sestaven před dvaceti lety Jiřím Hálou, členy Kontrabandu Milana Svobody a dalšími hudebníky. Z počátku ryze instrumentální kapela byla výrazně ovlivněna zvukem kapel, jakými jsou Brecker Brothers či Tower of Power. Kapela úspěšně vystupuje především v pražských klubech a jazzových festivalech u nás i v zahraničí. Hudební smršť v podání orchestru Šavle Meče nenechává nikoho v klidu a umí si získat posluchače napříč hudebními žánry.

 

Vstupné: sezení 260 Kč (předprodej 220 Kč), stání 200 Kč (předprodej 160 Kč)
Předprodej: Informační centrum Polička (tel. 461 724 326), CK Ko-Tour Polička (tel. 461 723 740) a Informační centrum Bystré (tel.
468 008 161), on-line rezervace www.tyluvdum.cz

webhosting Coma s.r.o | jste náš návštěvník