Festival Polička Jazz

sobota - 14.04.2012 ( 16. ročník )

19.30 - Tylův dům Polička

< zpět | fotogalerie >

 

FILIP GONDOLÁN QUARTET (CZ)
http://www.filipgondolan.com/
Filip Gondolán - zpěv, kytara, Lukáš Kytnar - kontrabas, Tomáš Jochman - klávesy, Oliver Lipenský - bicí
Filip Gondolán je výjimečný originální multižánrový  zpěvák, muzikant, skladatel a učitel zpěvu na jazzovém oddělení Konzervatoře Jaroslava Ježka. Má bohaté zkušenosti z účinkování v menších souborech i velkých big bandech, stejně jako z dvouletého hudebního angažmá v USA. Filip Gondolán vedle svých skladeb aranžuje jazzové stadardy a populární hudbu. Repertoár jeho kapely je postaven především na jazzu, rhythm & blues a soulu.
 

ORCHESTR KRYŠTOFA MARKA (CZ)
http://www.krystofmarek.com
Kryštof Marek - dirigent, piano, Gabriela Plachá - hoboj, anglický roh, David Fárek, Martin Plachý - saxofony, klarinety, Josef Valášek - basklarinet, Vratislav Bartoš - trumpeta, křídlovka, Tomáš Secký - francouzský roh, Přemysl Tomšíček - trombón, Šimon Marek - violoncello, Ilya Blackwedge - viola, Martin Lehký - baskytara, Ivan Audes - bicí
Kryštof Marek příjíždí s premiérou projektu SINAEL JAZZ SYMPHONY, kompozicí psanou přímo pro poličský jazzový festival. Tento pianista, skladatel, aranžér a dirigent má bohaté zkušenosti z mnoha oblastí. Hrál v několika významných hudebních formacích, spolupracoval na mnoha divadelních a muzikálových projektech, vedle jazzu je aktivní i na poli populární a tzv. soudobé vážné hudby. Nahrál mnoho jazzových alb, dirigoval muzikály, operetní i baletní tituly. Poličský festival navštívil již dvakrát se svým big bandem a nepochybně i letos jeho vystoupení bude patřit k tomu nejlepšímu, co dramaturgie festivalu nabízí. 

VERONICA HARCSA QUINTET ( HU )
http://harcsaveronika.hu/
Veronica Harcsa - zpěv, Attila Blaho - piano, Zoltán Oláh - kontrabas, Bálint Majtény - bicí, Bálint Gyémánt - kytara
Veronika Harcsa, absolventka Lisztovy hudební akademie, působí na jazzové scéně od roku 2005. Její debutové album zaznamenalo velký úspěch v Japonsku, několik týdnů se drželo v první desítce hitparády Tower Records. Později se prosadila i doma v Maďarsku, za druhé album získala platinovou desku a prestižní ocenění jazzové album roku. Vystupuje na festivalech a v klubech po celém světě, spolupracuje s renomovanými jazzovými interprety a producenty, je nositelkou řady významných hudebních cen. Její koncerty jsou neopakovatelným zážitkem nejen pro jazzové fanoušky.
 

Vstupné: sezení 200 Kč (předprodej 170 Kč), stání 160 Kč (předprodej 130 Kč)
Předprodej: Informační centrum Polička tel. 461 723 800 (13.2. - 13.4.)
on-line rezervace www.tyluvdum.cz

 

webhosting Coma s.r.o | jste náš návštěvník