Festival Polička Jazz

pátek - 13.04.2012 ( 16. ročník )

19.30 - Tylův dům Polička

< zpět | fotogalerie >

MARTIN BRUNNER TRIO ( CZ )
http://www.martinbrunner.cz/
Martin Brunner - piano, Rasťo Uhrík - kontrabas, Martin Novák - bicí
Martin Brunner Trio je kapela v klasickém jazzovém obsazení, která se věnuje výhradně interpretaci vlastních skladeb. Svou zajímavou a originální tvorbou se snaží reagovat na vývoj v současném jazzu a moderní hudbě vůbec. Trio vzniklo na podzim roku 2007 na Konzervatoři Jaroslava Ježka a od té doby si získalo významné místo na české hudební scéně. Je pravidelným návštěvníkem mnoha jazzových klubů i řady velkých festivalů. Kapelu zdobí zjevná radost ze hry, koncerty jsou charakteristické lehkostí a dobrou pohodou pro muzikanty i posluchače.
 

ETERNAL SEEKERS ( CZ )
http://www.eternalseekers.cz/
Lenka Dusilová - zpěv, Beata Hlavenková - piano, Clarinet Factory (Jindřich Pavliš, Luděk Boura, Vojtěch Nýdl a Petr Valášek - klarinety)
Setkání tří zástupců rozdílných hudebních světů, zpěvačky Lenky Dusilové, pianistky Beaty Hlavenkové a kvarteta Clarinet Faktory pod názvem Eternal Seekers se stalo jednou z největších událostí domácí hudebního scény posledních let. Eternal Seekers slučuje zvuk neortodoxního klarinetového kvarteta, hráčskou i skladatelskou zkušenost přední jazzové pianistky a posluchačsky velmi vstřícný vokál jedné z našich nejlepších zpěvaček. Texty jsou především z pera básníka Bogdana Trojaka  (ceny Jiřího Ortena a Magnesia Litera). S Eternal Seekers Lenka Dusilová znovu dokazuje, že je mimořádným zjevem české hudební scény. 

JAN SPÁLENÝ & ASPM ( CZ )
http://www.janspaleny.cz/
Jan Spálený - zpěv, klávesy, Michal Gera - trubka, Radek Krampl - vibrafon, Filip Spálený - tuba, Filip Jeníček - bicí
Dnes již legendární kapela ASPM se pohybuje virtuózně na pomezí žánrů blues, jazz, folk a jejich vzájemným dotýkáním si vytváří vlastní nezaměnitelný výraz. Soubor působí na naší hudební scéně téměř tři desítky let. Původně folkbluesové trio léty dospělo a koncem minulého tisíciletí vyzrálo do podoby crossoverového kvintetu. Vedoucí osobností ASPM je Jan Spálený -zpěvák a virtuózní hráč, skladatel, textař, hudební režisér a dramaturg, otec jedné z živých podob českého blues. Každý další člen kapely je svébytnou osobností, jejíž význam přesahuje nejen ASPM, ale i hudební dění v této zemi.
 

Vstupné: sezení 200 Kč (předprodej 170 Kč), stání 160 Kč (předprodej 130 Kč)
Předprodej: Informační centrum Polička tel. 461 723 800 (13.2. – 12.4.)
on-line rezervace www.tyluvdum.cz

webhosting Coma s.r.o | jste náš návštěvník