Festival Polička Jazz

sobota - 18.04.2009 ( 13. ročník )

19.00 - Tylův dům, Polička

< zpět | fotogalerie >

Yellow Sisters (CZ)
http://www.yellowsisters.com
Antonia Tereza Nyass, Bára Vaculíková, Lucie Hawa Goldin, Léňa
Čtyři hlasy, čtyři srdce, čtyři přístupy jak uchopit melodii, rytmus, náladu a vytvořit hudbu. Yellow Sisters je ženská vokální skupina, která svým zpěvem prochází s lehkostí napříč žánry soulu, funky, r´n´b, world music, jazzu i reggae. Ve svých autorských písních experimentují s hlasem a hledají originální způsoby vyjádření melodie a rytmu.

La Parada (CZ)
účinkují hudebníci Jazz Efterrätt a Českého národního symfonického orchestru
Pod názvem La Parada se skrývá uskupení zkušených muzikantů kolem kytaristy Lukáše Chejna (Jazz Efterrätt) a trumpetisty Jana Hasenöhrla (Český národní symfonický orchestr), kteří jsou i autory většiny skladeb. Stejnojmenné CD, vzniklé jako společná nahrávka Jazz Efterrätt a ČNSO, se setkalo s velkým ohlasem kritiky i posluchačů. Vystoupení nápaditého a zároveň umělecky hodnotného projektu muzikantů světové úrovně slibuje nevšední hudební zážitek.

Elizabeth Lohninger Quartet (USA/CZ)
http://www.myspace.com/lohninger
Elisabeth Lohninger - zpěv, Walter Fischbacher - klavír, klávesy, Petr Dvorský - kontrabas, Otto Hejnic - bicí
Mnoha cenami ověnčená americká zpěvačka rakouského původu Elizabeth Lohninger je provázena přívlastky jako emotivní, vzrušující, oslnivá, či inspirující. S pianistou Waltrem Fischbacherem spolupracuje již 15 let a kromě pravidelného vystupování v prestižních newyorských hudebních klubech navštěvuje často i Evropu. Součástí jejího současného turné je i festivalové vystoupení v Poličce.
 
Ruchadze Band - Amsterdam Beyond (NL/CZ)
http://www.ruchadzeband.com
Konstantin Ruchadze - kytary, zpěv, Lukáš Martinek- kytara, Viliam Béreš - klávesy, Marek Eichler - baskytara, Petr Eichler - bicí, Léon Kemper - kytary, Paul van der Feen - saxofon
Ojedinělý kosmopolitní projekt na české hudební scéně pod vedením světoběžníka Konstantina Ruchadzeho, inspirovaný hudbou jako celkem, hudbou stylově a dimenzionálně nezávislou na prostoru a čase. Kromě vlastních skladeb má na programu vlastní úpravy bluesové, rhythm & bluesové a soulové klasiky. Jejich poslední album Adventurer, které představuje fúzi stylů rhythm and blues, jazzu, rocku a soulu, bylo s nadšením přijato publikem i holandskou hudební kritikou.

Výstava fotografií - Jiří Hanke: Stop Time
rozhovor s autorem ...
Přední český fotograf a autor několika fotografických publikací představuje kolekci portrétů českých i světových jazzových muzikantů, které pořídil během uplynulých desetiletí. Fotografie jsou součástí výpravné publikace Stop Time vydané v roce 2003. Výstava bude k vidění 17. a 18. 4. v Tylově domě.

webhosting Coma s.r.o | jste náš návštěvník