Festival Polička Jazz

pátek - 17.04.2009 ( 13. ročník )

19.00 - Tylův dům, Polička

< zpět | fotogalerie >

wrgha POWU orchestra (CZ)
http://www.myspace.com/wrghapowu
Tomáš Sýkora - vedoucí, skladatel, piano, Nina Marinová - housle, Milan Jakeš -housle, Martin Kroupa - viola, Petra Reksoprodjo - cello, Jakub Šnýdl - klarinet, Dušan Navařík - flétna, Michal Šťulík - akordeon, Michal Šinka - kytara, Vlado Micenko -kontrabas, Cyril Lojda - bicí, perkuse
Velice osobitý orchestr zaměřený na interpretaci vlastních skladeb pohybujících se na pomezí hudebních žánrů a stylů. Skladby jsou komponované pod vlivem současné hudby, jazzu, filmové hudby. Originální nástrojové obsazení kopíruje uspořádání symfonického orchestru v minipodobě. Orchestr pravidelně vystupuje na pražských i mimopražských alternativních scénách, má za sebou úspěšnou účast na hudebních festivalech.

Yvonne Sanchez - My Garden (CZ/SK/BRA/MEX)
http://www.myspace.com/sanchezyvonne
Yvonne Sanchez - zpěv (Cuba/PL), Dano S. - bicí (SK), Matej Benko - klávesy (SK), Rasto Uhrik - kontrabas (SK), Flavia Torga - perkuse (Brazil), Tiago Ferreira - kytara (Brazil), Lukáš Martínek - kytara (CZ), Jonathan Ramirez Garcia - zpěv (Mexico)
Zpěvačka polsko-kubánského původu Yvonne Sanchez patří k vokální špičce českého jazzu. Do Poličky přijíždí již počtvrté, tentokrát s pořadem My Garden, což je mimořádně úspěšné album ze září loňského roku. Album dlouho figurovalo v žebříčcích nejprodávanějších alb a bylo nominováno na výroční ceny Akademie populární hudby v kategorii Jazz & Blues i v hlavní kategorii Album roku. Koncerty Yvonne Sanchez s jejím medově sametovým hlasem jsou vždy velkým zážitkem.
 
P. J. Ryba & The Fish Men (CZ)
http://www.pjryba.com
P. J. Ryba - basové kytary, Tomáš Křemenák - saxofony, akordeon, Jiří Kollman - perkuse, bicí, Petr Valášek - basklarinet, zpěv, Milan Krajíc - saxofony
Jazz, rock, klasickou i populární hudbu dokáže na svých koncertech propojit světoznámý jazzový virtuóz na bezpražcovou baskytaru, exkluzivní hráč amerického výrobce nástrojů Fender Pavel Jakub Ryba a jeho The Fish Men. Jejich koncerty se vyznačují nevšedním hráčským nasazením, dynamikou, radostí ze hry a přitahují nejen příznivce jazzové hudby. P. J. Ryba spolupracuje s řadou světových hudebních velikánů, jeho album bylo nejvýše oceněným titulem v Jazzize Magazine (USA), v současnosti se chystá na turné do USA.

Výstava fotografií - Jiří Hanke: Stop Time
Přední český fotograf a autor několika fotografických publikací představuje kolekci portrétů českých i světových jazzových muzikantů, které pořídil během uplynulých desetiletí. Fotografie jsou součástí výpravné publikace Stop Time vydané v roce 2003. Výstava bude k vidění 17. a 18. 4. v Tylově domě.
rozhovor s autorem ...

webhosting Coma s.r.o | jste náš návštěvník