Festival Polička Jazz

pátek - 22.04.2005 ( 9. ročník )

20.00 - Divadelní klub, Polička

< zpět | fotogalerie >

PETRA ERNYEI & VOJTĚCH ECKERT & CO (CZ)
Petra Ernyei – zpěv
Vojtěch Eckert – piano
František Tomšíček – trumpeta, křídlovka
Petr Dvorský – kontrabas
Jan Linhart – bicí nástroje

Petra Ernyeiová (1975) debutovala v 18 letech na jazzovém festivalu v americkém Sacramentu a hned po návratu se stala zpěvačkou Originálního Pražského Synkopického Orchestru Pavla Klikara, kde strávila 3 roky. Poté nastoupila do Pražského Swingového Orchestru Jana Matouška, kde zpívá dodnes. V r. 1999 nahrála své první CD „Who Loves You“, které je laděno do počátků swingových 30 let a v květnu r. 2003 vyšlo její druhé CD „Blue And Sentimental“, kde se posunula ke 40. létům. V Praze ji můžeme slyšet v jazzklubu Železná, u Staré paní nebo v hotelu Radisson. Dr. Vojtěch Eckert je v Poličce znám z řady vystoupení. Před lety zde hrál se Sandy Lomax, nedávno s Filipem Gondolánem či Vesnou Vasco se Caceres. V jeho bohaté kariéře jsou takové veličiny jako SHQ K. Velebného, kapely K. Vlacha, G. Broma či F. Havlíka.

P. J. RYBA & MIND THE STEP (CZ)
Pavel Jakub Ryba – basa
Jiří Kollman – bicí
Petr Albert Venkrbec – alt sax

Mind the Step je trio progresivních jazzových hudebníků z České republiky. Počátek skupiny sahá do roku 1990, kdy vydala své první CD „Mind the Step“. Styl skupiny a její hudební otevřenost oslovily mnoho hostujících hudebníků z celé Evropy. V r. 2003 začala skupina připravovat své nejnovější CD ve spolupráci s kytarovou světovou legendou, američanem Mikem Sternem. Pavel Jakub Ryba je exklusivním hráčem německého výrobce hudebních nástrojů Warwick. Již 20 roků aktivním jazzovým a studiovým hudebníkem, který nepozbyl svou muzikální identitu. Jiří Kollman je původně jazzový a rockový bubeník pro nějž se konvenční bicí souprava stala příliš svazující. Jeho originální přístup ke hře na perkusivní nástroje jej přivedl ke spolupráci s P. J. Rybou. Petr Albert Venkrbec je hráč na alt saxofon s unikátním tónem a melodikou. Má široké zkušenosti s hrou na dechové nástroje v jazzových, alternativně rockových seskupeních i s klasickou hudbou.

YVONNE SANCHEZ & BRAZILIAN MOOD (CZ)
Yvonne Sanchez je polsko – kubánská zpěvačka žijící od r. 1994 v Praze, patří k naší vokální jazzové špičce. Vybočila mimo konvenční pojetí jazzu, přijala za svou hudbu svého latinského původu, tedy bossa novu a sambu. Tento vliv je slyšet i na jejím debutovém albu „Invitation“, které natočila s Triem Roberta Balzara. Album bylo v roce 2002 nominováno na cenu Česká Grammy. Na festivalu se setkáváme s jejím projektem Brazilian Mood – bossa novou, sambou a latin jazzem.
 

webhosting Coma s.r.o | jste náš návštěvník