Festival Polička Jazz

pátek - 23.04.2004 ( 8. ročník )

19.00 - Tylův dům, Polička

< zpět | fotogalerie >

DAVID DORŮŽKA TRIO (CZ)
David Dorůžka - kytara; Jaromír Honzálek - kontrabas; Jiří Slavíček - bicí
David Dorůžka se narodil v roce 1980 v Praze. V deseti letech začal hrát na kytaru a od čtrnácti let účinkoval na české jazzové scéně. Byl členem skupiny Eye of the Hurricane a tria Jaromíra Honzáka. V roce 1995 mu byla Českou jazzovou společností udělena cena "Talent roku". V letech 1999 až 2002 žil Dorůžka v Bostonu, kde studoval na Berklee College of Music. V létě 2000 se Dorůžka zúčastnil mistrovského kurzu pro mladé hudebníky v Aspen v Coloradu, kde jeho lektory byli mimo jiné Herbie Hancock. Dorůžka byl do tohoto kurzu vybrán jako jediný kytarista na doporučení Pata Methenyho.

RUGGERO & BAND (IT)
Ruggero Robin - kytara; Marco Carlesso - bicí; Marco Ponchiroli - klávesy; Stefano Lionello - kontrabas
Ruggero Robin se narodil 29. 4. 1962 v Padově. Kytarista s výbornou technikou, který si velmi brzy získal širokou hudební kulturu, spolupracoval s mezinárodními umělci jako např.: Bruce Gaitsch, Marc Jordan, Kavin Davy a dalšími velkými umělci. Vyhrál soutěž „A.W.F.“ (Umělci bez hranic) a stal se nejlepším kytaristou roku 1994. Má své vlastní nahrávací studio „Bat Cave Studios“, spolupracuje s několika mezinárodními producenty jako aranžér, producent a skladatel. V roce 2003 dokončil práci na svém nejnovější albu s názvem: „Everyday magic“.

DUO ÉLIÁS, jr. & DAJKA (HU)
Duo bylo založeno Gyulem Éliásem, jr. a Krisztiánem Dajkou. Díky úspěšnému příměsu vokálu a hry na kytaru má jejich hra čistý akustický zvuk bez využití dalších jiných hudebních nástrojů. Ve velmi krátké době „vtrhne“ toto duo do povědomí nejen doma, ale také do zahraničí. Jejich první album bude vydáno již za několik týdnů. Styl hudby tvoří jazz, funcky, blues i latinské formy.

KATIE KERN BLUES BAND (AT)
Haini Altbart - bicí; Wolfi Hammer - kytara; Fred Petz - baskytara
Katie Kern se narodila v roce 1973 ve Vídni. Od roku 1998 hraje a zpívá s různými kapelami, představila se také jako skladatelka a textařka. Ovládá mnoho bluesových stylů, do kterých dává spoustu emocí. Důležité v jejím životě bylo setkání s Oscarem Kleinem, který ji představil v zahraničí. Vídeňská bluesová scéna se může právem radovat, neboť debutové CD s názvem „Still Young“, obsahuje její velký hudební talent a nejen v Rakousku patří k významným bluesovým interpretům.
 

webhosting Coma s.r.o | jste náš návštěvník