Festival Polička Jazz

5. ročník festivalu Polička Jazz

< zpět

Špičkový jazz zněl městem Martinů

Tylův dům se o víkendu proměnil ve sváteční arénu špičkového jazzu. Konal se zde totiž již popáté festival Polička Jazz 2001, který se za dobu své existence plně vyrovnal věhlasu mnohem starších podniků a jeho kvality oceňuje jak laická, tak především odborná veřejnost.
Zásluhu na tom mají jak domácí pořadatelé a fandové tohoto žánru, tak především dramaturg Peter Lipa, jazzman nedocenitelných kvalit, člověk, který má téměř třicetileté zkušenosti s organizováním Bratislavských jazzových dnů. Jak nám potvrdil, má poličský festival vysokou společenskou a uměleckou atmosféru a již v počátcích překročil hranice regionu.
Letos se postupně představili česko-americká formace Joseph Bobby Houda a Gamba Blues Band, z Polska Slawek Wierzcholski a Nocna Zmiana Bluesa, americko-německá parta Tommie Harrise, náš vynikající kolektiv Bohemia Big Band, neméně dobrý Jan Spálený a ASPM, sloveský Band Andreje Šebana a pochopitelně hudební uskupení v čele s Peterem Lipou. Festival potvrdil vzrůstající zájem lidí o tento hudební žánr, ale také to, že Polička je právem nazývána městem hudby, a to nejen díky Bohuslavovi Martinů.

(Noviny Svitavska 23.4.2001)

 

webhosting Coma s.r.o | jste náš návštěvník